logograffitigalleriet.dk v/ Jeppe Westrup  
Vesterbrogade 171, DK-1800 Frederiksberg C
Copenhagen - Denmark

+45 2618 1227   info@graffitigalleriet.dk

BLADE - "The King of Graf" - in Denmark - september 2007

blade the king of graf


BLADE – KLASSISK NEW YORK GRAFFITI

Graffitimaleren Blade tilhører den gamle skole af gadekunstnere. Han var barn af 70’ernes New York City, som dengang sprudlede af kreativitet og anderledes tankegang. Graffiti var det fattige storby-barns kamp for at blive lagt mærke til og skabe sig en identitet, i en by med 9 millioner indbyggere. Og Blade blev lagt mærke til...
I 70’erne og start 80’erne formåede han at omdekorere tusindvis af subway-vogne med sine konceptuelle og modige figur/bogstavkombinationer, der har gjort ham til en af de bedst kendte og mest indflydelsesrige malere i graffitiens historie.

Men den ulovlige kunst er nu lagt på hylden: Blade koncentrerer sig i stedet om vægge og lærreder i den samme naivistiske, tegneserieagtige graffitistil, der kendetegnede hans subway-malerier for tre årtier siden. Hans historie og klassiske graffitimalerier har slået hans navn fast på undergrundscenen og hans værker bliver solgt på aktioner og udstillinger verden over. Nævneværdigt er bl.a. Grossinger Museum i Holland der har et Blade maleri som en del af deres udstilling. Desuden er Blade den eneste levende kunstner, udover Andy Warhol, der har været på forsiden af auktionshuset Sotheby’s katalog.

Hans internationale udstillingsturné bragte ham til Danmark først i september, hvor han bl.a. nåede at holde et foredrag om sit liv og sin kunst på Statens Museum for Kunst. Nu kan hans værker kan ses og købes på Graffitigalleriet, Vesterbrogade 171, 1800 Frederiksberg C frem til 12. oktober.

Få et indblik i starten på et segment i kunsthistorien der ikke kan ignoreres. Kig forbi.

Hvis du ikke har mulighed for at komme forbi i åbningstiderne, er du velkommen til at kontakte Jeppe Westrup på +45 2618 1227.

Blade - trains- se her!

Fotos fra København - se her!

Program - se her!

Plakat - se her!

Flyer - se her!

Vil du vide mere om BLADE "The King of Graf" - læs her!